Pracownicy

Zakładka Pracownicy w menu głównym aplikacji służy do dodawania kolejnych osób pracujących w podmiocie leczniczym.

Dodawanie pracowników

Aby dodać kolejnego pracownika wystarczy kliknąć w przycisk [ZAPROŚ PRACOWNIKA] w prawym górnym rogu.

Na początku należy określić czy zapraszany pracownik jest fizjoterapeutą [FIZJOTERAPEUTA], czy też innym pracownikiem podmiotu [INNI PRACOWNICY].

Fizjoterapeuta

Jeśli chcesz dodać fizjoterapeutę należy wyszukać go wpisując w oknie numer Prawa wykonywania zawodu fizjoterapeuty, a następnie kliknąć [SZUKAJ]. Po wybraniu z listy właściwego fizjoterapeuty przejść dalej klikając przycisk [KONTYNUUJ]. Po wprowadzeniu odpowiednich danych, zapraszamy współpracownika przyciskiem [ZAPROŚ DO APLIKACJI].

Na podany przez fizjoterapeutę e-mail w Krajowym Rejestrze Fizjoterapeutów zostanie nadesłany mail z zaproszeniem, którego akceptacja poprowadzi go do dołączenia do Twojego podmiotu.

Fizjoterapeuta aby się zalogować do aplikacji Finezjo musi posiadać konto na platformie Bezpieczne Logowanie, aby utworzyć konto należy wejść na stronę  logowanie.kif.info.pl/register – jest to platforma stworzona dla Fizjoterapeutów i tylko przez nią jest dostęp do Finezjo, Portalu Fizjoterapeuty oraz Znajdź Fizjoterapeutę.

Jeśli Fizjoterapeuta posiada już konto na platformie Bezpieczne Logowanie, wystarczy że w otrzymanym mailu z zaproszeniem kliknie w przycisk [Dołącz teraz]. Zostanie automatycznie przeniesiony na stronę logowania gdzie numer PWZFz będzie już podany i wystarczy że uzupełni hasło.

Inny pracownik podmiotu

Jeśli chcesz dodać innego pracownika, przykładowo pracownika administracyjnego lub innego specjalistę medycznego, wyślij mu zaproszenie do aplikacji ówcześnie podając jego adres e-mail, zdefiniuj rolę uprawnień (Jakie uprawnienia mają poszczególne role? Przejdź do zakładki “Role w podmiocie”) oraz (opcjonalnie) przypisz gabinet, w którym najczęściej przyjmuje. 

Po wprowadzeniu odpowiednich danych, zapraszamy współpracownika przyciskiem [ZAPROŚ]. W tej zakładce możemy również edytować dane pracowników [EDYTUJ DANE] lub usunąć pracownika z podmiotu [USUŃ PRACOWNIKA].

Usuwanie pracowników

Po usunięciu pracownik nie będzie miał już możliwości dostępu do danych podmiotu leczniczego. Usunięcie pracownika nie jest równoznaczne z utratą danych wygenerowanych przez pracownika w systemie. Natomiast sam pracownik traci dostęp do danych zgromadzonych przez podmiot.

Ostatnia aktualizacja 15 grudnia 2020

Czy artykuł był pomocny?

Polecane tematy